Bölöni zorgt voor geslepen messen: Antwerp is de 'vuilste ploeg' van de JPL

Bölöni zorgt voor geslepen messen: Antwerp is de 'vuilste ploeg' van de JPL

21-11-2017 08:22
6

We zijn inmiddels vijftien speeldagen ver in de Jupiler Pro League. Exact de helft van de reguliere competitie. Hoog tijd dus om terug te blikken op die eerste speeldagen. Daarin werd al één opvallend ding duidelijk. Antwerp blijkt de 'vuilste' ploeg van de JPL te zijn.

Antwerp kreeg de voorbije weken al heel wat kritiek om het agressieve spel. De cijfers lijken ook te bewijzen dat ze bij Antwerp toch net dat tikkeltje te hard zijn. Zo weet Het Laatste Nieuws dat Antwerp met 277 fouten de meeste overtredingen beging. Het kreeg dan ook al de meeste gele kaarten: 42. Dat is er één meer dan AA Gent en twee meer dan Eupen.

 "Met deze ploeg en deze trainer kan Antwerp ook moeilijk anders spelen", zegt ex-Antwerpspeler Eddy Snelders. "Er zitten in de kern vooral spelers die het van hun karakter en fysieke kracht moeten hebben. Bovendien, als je niet in duel gaat, stelt Bölöni je gewoon niet op. Ze hebben met deze speelwijze ook hun punten gehaald, al is de vraag hoelang ze dat zullen kunnen volhouden."

"Er zijn nu toch al een behoorlijk aantal geblesseerde spelers geweest en als je zo veel gele kaarten pakt, zul je ook wel tegen schorsingen oplopen", vertelt hij. Opvallend: Antwerp kreeg wel nog geen enkele rode kaart. Bij The Great Old lijken ze dus ook niet over de schreef te gaan. Standard is met vijf rode kaarten de leider in dat compartiment.

1. Antwerp 277 fouten
2. KV Kortrijk 263 fouten
3. Standard 255 fouten