Topclubs reizen naar België: 'Barcelona, Man Utd en Tottenham scouten RSCA-speler'

Topclubs reizen naar België: 'Barcelona, Man Utd en Tottenham scouten RSCA-speler'

21-11-2017 06:55
5

Henry Onyekuru heeft heel wat indruk gemaakt na zijn seizoensstart bij RSC Anderlecht. De Nigeriaan leek aan het eind van dit seizoen te gaan terugkeren naar Everton, maar ook een transfer lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

De voorbije weken en maanden waren er heel wat scouts van buitenlandse topclubs aanwezig bij wedstrijden van Anderlecht. Volgens Marca stuurde Barcelona afgelopen zaterdag ook een scout naar Moeskroen. Niet voor Leander Dendoncker, wel voor Onyekuru. De Nigeriaanse aanvaller heeft zich op het lijstje van verschillende buitenlandse topclubs gezet.

CompleteSportsNigeria meldt dat het om een resem clubs gaat. Onder andere Manchester United, Tottenham, Ajax, Fiorentina, PSV, Southampton en Stoke City volgen de Nigeriaan. Vooral Tottenham zou grote interesse tonen. De Londense club ziet in Onyekuru een potentiële vervanger voor Harry Kane.

"Tottenham bekijkt hem uitvoerig en heeft zelfs al contact opgenomen met hem", zegt een bron van Tottenham bij 90MinutesGoal.com. "Het ziet hem als een potentiële ster en een goede vervanger voor Kane, waarvan ze denken dat hij de club komende zomer mogelijk toch gaat verlaten."

De grote winnaar lijkt toch Everton te gaan worden, dat hem momenteel uitleent aan Anderlecht. The Toffees betaalden zo'n acht miljoen euro voor Onyekuru, die nu al een veelvoud van dat bedrag waard is.