Wrevel bij de Duivels: Duidelijk dat Kevin die verklaringen niet moest afleggen

Wrevel bij de Duivels: "Duidelijk dat Kevin die verklaringen niet moest afleggen"

20-11-2017 23:46
3

Laurent Ciman was maandag te gast bij La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time. Hij kreeg de pittige opdracht de Rode Duivels te verdedigen na hun mindere prestaties van de laatste oefeninterlandperiode. Ciman deed dat met hand en tand.

Na de ontgoochelende 3-3 tegen Mexico bond Kevin De Bruyne de kat de bel aan. Volgens hem moet er aan de tactiek gesleuteld worden. Wat vindt Ciman van zulke uitspraken? "Voor mij zijn dat dingen die je intern moet bespreken. We leveren een matige prestatie af tegen Mexico en plots is er een polemiek. Als we met 3-0 gewonnen zouden hebben en hij zegt dat we tactisch niet goed stonden, dan zou er veel minder waarde aan gegeven zijn", aldus de verdediger.

"Hij doet dat omdat hij Kevin is, hij heeft het hart op de tong. Op het EK was het exact hetzelfde. Je moet stoppen met geloven dat er polemieken zijn in de kleedkamer. Iedereen kan goed met elkaar overweg. Wij zijn een bende vrienden. Ieder heeft zijn karakter, maar er zijn geen buitenproportionele ego's. Het is duidelijk dat Kevin die verklaringen niet moest afleggen, want dat creëert spanningen waar er geen zijn", besluit Ciman met een heldere boodschap richting zijn teamgenoot.