Keuze voor artiest van WK-lied lokt controverse uit: seksisme en geweld

Keuze voor artiest van WK-lied lokt controverse uit: seksisme en geweld

20-11-2017 22:35
20

Eden Hazard en Michy Basthuayi kregen vorige week de eer om de uitvoerder van het Belgische WK-lied bekend te maken. Rapper Damso mag zich uitleven in aanloop naar het eindtoernooi in Rusland. Dat lokt in Franstalig België heel wat controverse uit.

Het Nieuwsblad weet dat Damso niet bepaald goed ligt bij onze Franstalige landgenoten. Viviane Teitelbaum, een Brusselse politica voor MR, liet afgelopen weekend al haar verontwaardiging gelden via een bericht op haar website. Zij beschuldigt de rapper van seksisme en geweld in zijn songteksten. En dat terwijl een uitvoerder van een WK-lied een voorbeeld zou moeten zijn voor de jeugd, dixit Teitelbaum.

De voetbalbond reageerde al op de heisa. "We gaan niet terugkomen op onze beslissing. Natuurlijk, als je een aantal van zijn teksten uit de context rukt - en dat geldt voor andere artiesten net zo goed als voor Damso - kunnen die op een bepaalde manier geïnterpreteerd worden. Maar wij betreuren dat er nu al een polemiek wordt gevoerd rond een liedje dat pas in april zal worden uitgebracht. En uiteraard hebben we controle over de teksten", benadrukt de KBVB bij HNB.