Mulder snapt Anderlecht niet: Dat bedrag ... Een linksback uit de Premier League

Mulder snapt Anderlecht niet: "Dat bedrag ... Een linksback uit de Premier League"

20-11-2017 22:17
3

Het nieuws verspreidde zich razendsnel afgelopen weekend: RSC Anderlecht staat te koop. De succesrijkste club van het land zou met twee partijen aan het onderhandelen zijn. Jan Mulder vindt het bedrag waarvoor de club gekocht kan worden, bespottelijk.

100 miljoen euro, zoveel zouden geïnteresseerden op tafel moeten leggen. "Dat er zo’n bordje ‘te koop’ voor het Astridpark staat, ik vind het raar. Daar komt dan bij dat ik twee gegadigden als kopers zag. Die Rus, die al in fout is in Engeland (Alisher Usmanov is aandeelhouder bij Arsenal FC en zou ook banden hebben bij Everton FC, nvdr.), en het duo Gheysens - Vandenhaute. Dat is nog wel goed, want dat zijn Belgen", geeft Mulder zijn visie in Extra Time.

"Maar dat bedrag, 100 miljoen euro ... Dat is een linksback uit de Premier League waard. Dat vind ik ongelooflijk. En een tweede kanttekening: slechts twee gegadigden. De eerste de beste Japanner gaat naar Sint-Truiden, laat staan een beetje Japanner. Daar zit veel meer achter. Dit geloof ik niet. Ik ben bang dat er iemand komt die 400 miljoen euro neerlegt. Je koopt toch de chiqueste club van België!", besluit hij onbegrijpend.