Ook bij de beloften kennen topploegen problemen: zowel Club als Gent onderuit

Ook bij de beloften kennen topploegen problemen: zowel Club als Gent onderuit

20-11-2017 22:03
1

In de Jupiler Pro League steekt Club Brugge er voorlopig bovenuit, maar bij de beloften is dat niet zo. Daar staat Standard Luik aan de leiding. Club mag zich er wel de eerste achtervolger noemen, maar deed maandagavond een slechte zaak.

De jongelingen van Blauw-Zwart trokken op bezoek bij KV Mechelen. Een duel op het scherpst van de snee, want de Antwerpenaren staan knap derde in de rangschikking. Uiteindelijk trokken zij ook aan het langste eind. In extremis werd het 2-1, nadat Niels Verburgh gelijk had gemaakt voor de Bruggelingen. Daardoor ziet Club Standard nu vijf punten weglopen.

Ook AA Gent kwam maandagavond in actie in de beloftencompetitie. Net als rivaal Club werd het een wedstrijd om snel te vergeten. De Oost-Vlaamse derby met Sporting Lokeren ging immers met 1-0 verloren. Bob Straetman nam de enige treffer voor zijn rekening. De nederlaag van Gent is opvallend, aangezien er met onder meer Thomas Foket, Damien Marcq en Franko Andrijasevic heel wat A-spelers aan de aftrap kwamen.