Chef Sport duidelijk: 'Drie transfers kunnen Anderlecht titel bezorgen'

Chef Sport duidelijk: 'Drie transfers kunnen Anderlecht titel bezorgen'

20-11-2017 21:00
8

De redactie van Het Laatste Nieuws heeft zijn licht laten schijnen op de titelstrijd. Volgens Chef Sport Stephan Keygnaert is die nog lang niet voorbij... maar Anderlecht moet nu wel gas geven.

Keygnaert weet dat Anderlecht drie transfers nodig heeft om Club nog in te halen. De wintermercato wordt dus cruciaal. "De wintermercato van Anderlecht kan Club Brugge van een vijftiende landstitel houden. Als ze daar hard toeslaan (spits, linkerwing, centrale verdediger) kan Vanhaezebrouck ze nog langs Club loodsen."

Volgens Keygnaert heeft Anderlecht zelfs nu al de beste speler in huis. "De beste speler uit de eerste vijftien wedstrijden? Onyekuru. Had de vraag geluid: 'wie is de meest regelmatige' had ik geantwoord 'Vormer en Stanciu'. Vormer de meest regelmatig goede, Stanciu de meest regelmatig slechte."

Collega Niels Vleminckx gelooft minder in de kansen van Anderlecht. "Anderlecht kan Club Brugge van de titel houden op voorwaarde dat het eindelijk een scorende spits vindt, de spelers hun draai vinden in het systeem-Hein, Kara fit blijft, Dendoncker weer zijn niveau haalt, en de machine van Club in de Play-Offs stokt. Dat zijn veel als'en."