Mannaert ziet naast Anderlecht nog gevaarlijke klant: Zij gaan meedoen

Mannaert ziet naast Anderlecht nog gevaarlijke klant: "Zij gaan meedoen"

20-11-2017 20:30
3

In het praatprogramma HLN Vista belde ook Vincent Mannaert even in. De sportief directeur van Club Brugge rust niet op zijn lauweren door de ruime voorsprong: hij kijkt nog uit voor Anderlecht en... Charleroi.

Ruud Vormer verraste onlangs door te zeggen dat Charleroi een concurrent voor de titel kan zijn. "Ik vind Charleroi ook goed hoor. Dat is een hecht team met vechters. Ik zet ze op dezelfde hoogte als Anderlecht, want ze zijn collectief echt sterk. Anderlecht is dat momenteel gewoon veel minder", liet hij eind oktober optekenen in Sports Late Night.

Mannaert ziet in Charleroi ook een taaie klant. "Ik schat Anderlecht nog iets hoger in omwille van het intrinsieke talent, maar als je naar het parcours van Charleroi kijkt: 31 punten, dat is absolute top bij de heenrondes van de afgelopen jaren. Ze krijgen heel moeilijk goals tegen en er staat echt een blok. Ik denk wel dat zij gaan meedoen. Maar Anderlecht schat ik nog wat hoger in."

Anderlecht uittellen blijft echter het belangrijkst. "Anderlecht is de belangrijkste concurrent. Als we op 17 december thuis van hen winnen lopen we weer wat uit. We hebben een heel goeie thuisreputatie en gaan absoluut proberen die match te winnen. Thuis moeten we het verschil kunnen maken."