Anderlecht reageert op 'degradatie' van Ferrera: Kadert in specifieke strategie

Anderlecht reageert op 'degradatie' van Ferrera: "Kadert in specifieke strategie"

20-11-2017 19:05
2

Emilio Ferrera is niet langer 'supervisor' van alle jeugdploegen bij RSC Anderlecht. Hij krijgt vanaf nu de U21 onder zijn hoede. Verschillende media suggereerden dat er bij de jeugdspelers veel onvrede was over de manier van werken, maar Anderlecht ontkent dat ten stelligste in een officiële reactie.

"Ten gevolge van enkele berichten in de media wil de club benadrukken dat de aanstelling van Emilio Ferrera als hoofdcoach van de U21 geenszins ingegeven is door het ‘ongenoegen van jonge talenten en hun omgeving tegenover de heer Ferrera.’ Integendeel", staat te lezen op de webstek van paars-wit.

"Verschillende jonge beloftevolle spelers hebben bewust gekozen om hun opleiding bij RSC Anderlecht verder te zetten zoals ook Romelu Lukaku, Davy Roef, Dennis Praet, Youri Tielemans, Leander Dendoncker en vele anderen hen voorgegaan zijn."

"Vorige zondag werden Kobe Cools en Abdoul Karim Dante zelfs opgeroepen voor de wedstrijd met de A-kern tegen Moeskroen. De aanstelling van Emilio kadert in een specifieke strategie om jonge spelers zo goed mogelijk op te leiden om ze zo snel mogelijk te kunnen laten doorstromen."