Ajax beticht van dopinggebruik: 'Denk je dat Cruijff en zijn kliek schoon waren?'

  Ajax beticht van dopinggebruik: 'Denk je dat Cruijff en zijn kliek schoon waren?'

  maandag 20 november 2017 om 16:35

  De successen die Ajax begin jaren zeventig vierde, heeft het mede te danken aan dopinggebruik. Dat is de overtuiging van Jean-François Larios, een voormalig Frans international. Hij schrijft dat in zijn biografie.

  Larios, die in de jaren zeventig en tachtig actief was voor onder meer AS Saint-Étienne en Olympique Lyon, geeft in gesprek met Le Parisien toe dat hij zelf jarenlang amfetamine gebruikte. "Ik kreeg niet voor elke wedstrijd doping. Alleen voor de grote duels. Dat was de enige manier om gelijk te zijn aan Nederland en Duitsland."

  Larios vindt het naïef om te denken dat het succesvolle Ajax uit de jaren zeventig geen doping gebruikte. "Denk je dat Johan Cruijff en zijn kliek schoon waren toen ze drie keer de Europa Cup I wonnen?" De Amsterdammers wonnen de belangrijkste Europese clubprijs in 1971, 1972 en 1973.

  Met een van die spelers uit de succesformatie van Ajax, Johnny Rep, speelde Larios eind jaren zeventig nog samen bij Bastia. De voormalig Oranje-international gaf jaren geleden al toe 'dat iedereen liep te slikken in die tijd'.

  Lees meer over:Ligue 1EredivisieAjax

  Plaats een reactie

  Bart1999 +1449
  maandag 20 november 2017 om 17:27
  Neen, en de ganse Engelse competitie zit aan het spul, één ding is zeker, afgaande op het niveau wordt in onze Belgische competitie geen doping gebruikt.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15053
  maandag 20 november 2017 om 18:15
  Sinds wanneer doet doping iemand beter voetballen?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws