Vandenbempt lacht met zijn eigen voorspellingen: Niet bepaald uitgekomen

Vandenbempt lacht met zijn eigen voorspellingen: "Niet bepaald uitgekomen"

20-11-2017 16:17
3

De heenronde van de reguliere competitie is afgelopen. Club Brugge veroverde de herfstitel en deed dat met een record. Voor het begin van het seizoen voorspelde veel analisten evenwel dat Blauw-Zwart het dit seizoen zwaar ging krijgen. Een foute inschatting. In zijn wekelijkse column op Radio 1 snijdt Peter Vandenbempt het onderwerp 'voorspellingen' aan. 

"Voor de sport heb ik er de verwachtingen eens bijgehaald van een journalist. Om hem niet helemaal voor schut te zetten zal ik zijn identiteit niet onthullen, maar hij praat op maandagmorgen wel een keer over voetbal op de radio", lacht Vandenbempt.

'Ik moet er wel aan toevoegen dat hij zelf altijd de eerste is die zegt dat het heel dom en zinloos is om voor de competitie voorspellingen te doen. Hij kent al die nieuwe spelers van haar noch pluim, dus kan hij niet inschatten hoe sterk al die ploegen zijn. Ook omdat hij niet weet of spelers die vorig seizoen sterk presteerden dat dit jaar opnieuw zullen herhalen. En bovendien worden er in de maand augustus nog 1.000 transfers gedaan en zien de clubs er op 1 september weer helemaal anders uit', verklaart Vandenbempt waarom bepaalde voorspellingen geen kans op slagen hebben.

De journalist komt dan ook tot de conclusie. "Dus: vooral geen goed idee dat voorspellen, en hij heeft gelijk gekregen. Bijvoorbeeld in het post-Preud'homme-tijdperk, met een nieuwe, jonge en aan de top eigenlijk onervaren coach als Leko, dat ging een moeilijk verhaal zijn. Anderlecht ging met Kums en Onyekuru een stuk sterker zijn en ongetwijfeld ook beter gaan voetballen. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte had gelijk dat zijn club een titelkandidaat zou zijn. Genk mocht zeker een plaats in de top 3 ambiëren. En KV Mechelen zou nu eindelijk met een paar gerichte transfers eens in de top 6 kunnen eindigen."

"Je hoeft maar naar de stand te kijken om vast te stellen dat de voorspellingen niet bepaald zijn uitgekomen. Ik moet wel zeggen: de man heeft een paar keer wel gelijk gekregen, maar die gevallen laat ik onvermeld, anders klopt mijn verhaaltje niet", besluit Vandenbempt op Radio 1.