Rellen in Brussel krijgen staartje: 'Politie treft maatregelen'

Rellen in Brussel krijgen staartje: 'Politie treft maatregelen'

20-11-2017 15:45
4

Nadat Marokko op 11 november won van Ivoorkust, en zich zo plaatste voor het WK, kwam het in Brussel tot hevige rellen. Een grote groep Marokkanen kwam op straat om de overwinning te ‘vieren’. De bevoegde instanties willen dit in de toekomst vermijden, ze willen meer weet hebben van de wedstrijden wereldwijd.

De Brusselse politie wil voortaan weet hebben van alle wedstrijden in de wereld. Van Australië tot Ijsland: alles moet voortaan voorgelegd worden. Op die manier hoopt de politie dergelijke zaken op voorhand de kiem in te smoren.. "Dan kunnen we tenminste de nodige voorbereidingen treffen", zegt korpschef Michel Goovaerts in Het Laatste Nieuws.

Na die wedstrijd van Marokko werd Brussel enorm hard aangepakt. Verschillende handelszaken en voertuigen moesten eraan geloven. Toch bleek de politie op de hoogte te zijn."Het is juist dat de burgemeester (Philippe Close, red.) me na een vergadering over een brand in Drogenbos vertelde dat Marokko die avond speelde, en dat het af te wachten was of er bij ons gefeest zou worden."

Toch werd de link naar eventuele problemen achteraf toen niet gelegd. "Maar over rellen is er met geen woord gerept. En ja sorry, ik heb daar toen niet bij stilgestaan. Niémand van de geïntegreerde politie, helaas", besluit Goovaerts.