Spelniveau in Jupiler Pro League onderuit gehaald: 'Somber, kil en koud'

Spelniveau in Jupiler Pro League onderuit gehaald: 'Somber, kil en koud'

20-11-2017 14:45
6

De heenronde in de Jupiler Pro League zit erop. Tijd dus om een tussentijdse beoordeling te maken van alle clubs. Het spelniveau was vaak niet geweldig, vooral verschillende topclubs lieten het afweten. Volgens Peter Vandenbempt was afgelopen speeldag dan ook ondermaats.

De radiocommentator telt dan ook al af naar de winterbreak. "De laatste speeldag was niet meteen om vrolijk van te worden. Het was een speeldag met veelal voetbal zoals het weer: somber, kil en koud. Zo'n weekend waarbij je wanhopig een keer op de kalender kijkt hoeveel speeldagen er nog zijn voor de winterstop", opent hij bij Sporza.

De uitleg van verschillende trainers spreekt dan ook boekdelen. "Ik heb trouwens trainers bijna enkel maar horen zeggen dat de wedstrijd niet goed was, het voetbal matig, maar dat de organisatie er stond, er volwassen werd gespeeld of dat hun ploeg efficiënt was geweest, dat de 0 nog een keer werd gehouden. Dan weet je het eigenlijk wel."

Slimme manier
"Als je enkel naar de samenvattingen hebt gekeken, enkel dan heb je natuurlijk wel veel plezier beleefd aan deze speeldag. Want er zijn wel een paar ronduit heerlijke doelpunten gemaakt. Zoals die 2 van Anderlecht bijvoorbeeld, die 3 van Club Brugge of dat ene van Genk. Dat was eigenlijk de beste en slimste manier om het Belgisch voetbal dit weekend te volgen."

Toch kon er bij Vandenbempt ook een goed woordje vanaf. Zo zag hij één lichtpunt afgelopen speeldag. "En oké, voor alle duidelijkheid, ik heb gisteren wel genoten van de eerste 20 minuten na de rust van Club Brugge tegen Waasland-Beveren. Dat was heel erg goed", besluit hij.