Vandenbempt is streng voor vier topclubs uit Jupiler Pro League

Vandenbempt is streng voor vier topclubs uit Jupiler Pro League

maandag 20 november 2017 om 12:15

De reguliere competitie is nu al half voorbij, er zijn vijftien speeldagen gespeeld. Peter Vandenbempt heeft die allemaal in het oog gehouden en had weinig reden tot vieren.

De analist van Sporza zag maandenlang bijzonder matig voetbal.  "Heel de heenronde beschouwd denk ik niet dat de voetballiefhebber daar veel plezier aan heeft beleefd. Dat is mijn mening tenminste. Het is eigenlijk al begonnen met die dramatische Europese zomer, waar geen enkele Belgische club door de voorronde is geraakt. Dat heeft wat mij betreft toch de toon gezet.

Het probleem ligt vooral bij de topclubs. "Het niveau van je competitie wordt toch vooral ook mee bepaald door de kwaliteit die de toonaangevende clubs brengen. En dat was een grote teleurstelling lub Brugge heeft het natuurlijk wel goed gedaan. Maar hoeveel echt goeie wedstrijden op 15 hebben Anderlecht, AA Gent, Standard en finaal zelfs Racing Genk eigenlijk gespeeld? Veel en veel te weinig."

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. "Zoals altijd zijn er ook een paar heel fijne ontdekkingen: Morioka van Waasland-Beveren (foto onder), Govea van Moeskroen, Bandé van KV Mechelen of Rodrigues van Antwerp. En dan laat ik er nog een paar onvermeld. Daar hebben we bij momenten wel plezier aan beleefd."

Poll

Wordt Club Brugge dit seizoen kampioen?

(1207 stemmen)

Plaats een reactie

VeeDeeVee +7293
maandag 20 november 2017 om 12:21
Het niveau gaat er alleen maar op achteruit.. Schaf die Play-Offs dus maar af: doelstelling niet bereikt!
Vind ik leuk
blondel +754
maandag 20 november 2017 om 12:33
Heeft niks met play offs te maken.Alleen dat al onze betere spelers na 1 seizoen naar het geld(buitenland) willen trekken.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +7293
maandag 20 november 2017 om 12:41
Tuurlijk wel! Voor de Play-Offs zijn de matchen van een bijzonder slechte kwaliteit, tijdens de Play-Offs is de druk zodanig groot dat het ook niet veel soeps is.
Vind ik leuk
SD +3253
maandag 20 november 2017 om 13:00
Geen topspelers maar vooral geen toptrainers op onze velden; hoe kan men dan mooi spel verwachten ?
Vind ik leuk
stama +458
maandag 20 november 2017 om 20:52
De prijzen worden pas later uitgedeeld. Teveel ploegen denken in functie van de play offs. Dat is de logica zelve. zie dat je fysiek niet kapot zit tegen dat de finale competitie begint. Het is dan wel zaak om erbij te zijn. dus net genoeg rekenen en enkele matchen doordrukken. Nu globaal gezien stelt de Belgische competitie niets voor vergeleken met Engeland, Duitsland en Frankrijk. Teveel profploegen doen het niveau dalen....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Vandenbempt is streng voor vier topclubs uit Jupiler Pro League