Smet zwaar in de fout? 'Vormer gaf de scheidsrechter zelfs een hint'

Smet zwaar in de fout? 'Vormer gaf de scheidsrechter zelfs een hint'

20-11-2017 12:00
8

Club Brugge heeft voorlopig amper acht punten verloren in de competitie, het lijkt zo stilaan ongenaakbaar in de titelstrijd. François Colin zag echter dat de match tegen Waasland-Beveren niet vlekkeloos verliep.

Club won ruim met 3-0, maar had toch veel geluk. "Club Brugge speelde een indrukwekkend vierde kwartier tegen Waasland-Beveren en zorgde daarmee voor een vrij gemakkelijke zege (3-0). Het had echter helemaal anders kunnen aflopen als de arbitrage haar werk had gedaan. De bezoekers kregen maar liefst drie strafschoppen door de neus geboord", staat te lezen op De Witte Duivel. "Bij de eerste twee was er zelfs geen discussie mogelijk en stond het nog 0-0."

Kennelijk had Ruud Vormer de eerste penaltyfout nog bijna verraden. "Ruud Vormer gaf de ref bij de eerste strafschopovertreding zelfs een niet te miskennen hint. Hij stak de arm op voor een doeltrap, wat duidelijk maakte dat Nakamba de bal niet had geraakt. Scheidsrechter Wim Smet kende echt een heel ongelukkige namiddag, want hij gaf Hans Vanaken ook een totaal onterechte gele kaart na een overtreding van Boljevic."