Koopt Gheysens nu ook Anderlecht? Omzeilen van regels als logische stap

Koopt Gheysens nu ook Anderlecht? "Omzeilen van regels als logische stap"

20-11-2017 11:45
1

Het was afgelopen weekend heel groot nieuws: Paul Gheysens, de eigenaar van Antwerp, zou ook Anderlecht willen overnemen. Samen met Wouter Vandenhaute is hij één van de kandidaten om de aandelen over te nemen. Wim Conings van Het Nieuwsblad ziet het met lede ogen aan.

Gheysens mag natuurlijk geen twee clubs in dezelfde competitie bezitten, maar kan één van de clubs in handen laten nemen door een familielid. Zo wordt die regel simpel omzeild. "Net nu het Belgische voetbal eindelijk van de partnerpleziertjes van Roland Duchâtelet verlost is, staat de deur blijkbaar open voor een nieuwe veeleigenaar. Erger nog, het omzeilen van de regels door iemands kinderen aan te stellen als stromannen wordt afgeschilderd als logische stap."

Anderlecht zou hier volgens Conings niet mee akkoord mogen gaan. "Ook Anderlecht, toch een instituut met flink wat standing, lijkt de wenkbrauwen amper op te trekken. In Brussel stellen ze zich kennelijk meer vragen bij de stukgelopen onderhandelingen over het Eurostadion dan over het feit dat Paul Gheysens strikt genomen geen twee clubs zou mogen bezitten."

Conings hoopt dan ook dat de plannen van Gheysens niet mogen doorgaan. "Ik hoop dat, mocht het zover komen dat Gheysens inderdaad wat in de pap te brokken krijgt bij Anderlecht, de voetbalbond optreedt. Goede bedoelingen of niet. Of het hem nu enkel te doen is om het stadion of niet. Dit kan niet, mag niet als vanzelfsprekend beschouwd worden."