Usmanov wil Anderlecht niet overnemen: 'Hij is slechts een tussenpersoon'

Usmanov wil Anderlecht niet overnemen: 'Hij is slechts een tussenpersoon'

20-11-2017 07:52
3

Alles lijkt er op dat Anderlecht te koop staat. Afgelopen weekend dook het verhaal op dat Alisher Usmanov interesse toont in paars-wit. Volgens Le Soir ligt dat verhaal iets anders. De Rus zou slechts een tussenpersoon zijn voor een andere geïnteresseerde.

Momenteel heeft Usmanov al aandelen van Arsenal in handen. Hij was er dan ook als de kippen bij om te melden dat hij een loyale en trouwe aandeelhouder van de Gunners blijft. Volgens onze Waalse collega's klopt dat ook, want Usmanov wil zelf niet over Anderlecht regeren. Hij is een tussenpersoon voor een andere partij. Voor wie Usmanov de loopjongen speelt, is niet duidelijk.

Le Soir maakt zich wel sterk dat de partij waar Usmanov voor werkt Anderlecht echt in handen wil krijgen. Met andere woorden het huidige bestuur met Roger Vanden Stock op kop zou verdwijnen. De partij heeft zo'n 100 tot 135 miljoen euro over om aan de macht te komen in Brussel.

Plan B
Bij Anderlecht worden Wouter Vandenhaute en Paul Gheyssens als plan B beschouwd. Komen de bazen van Woestijnvis en Ghelamco aan de macht bij Anderlecht dan mag het huidige bestuur waarschijnlijk gewoon blijven.

Lees ook: Crowdfunding voor RSCA: 'Club-fans? Koop Anderlecht een breek een stukje af'