De Jupiler Pro League heeft een nieuwe koning: 'Het gezicht van Club Brugge'

De Jupiler Pro League heeft een nieuwe koning: 'Het gezicht van Club Brugge'

20-11-2017 06:55
10

Club brugge haalde het zondag met 3-0 van Waasland-Beveren. Ruud Vormer speelde opnieuw een cruciale rol in het succes van Club Brugge. Bij Het Laatste Nieuws zien ze de Nederlander als dé grote man van Blauw-Zwart en misschien wel van de hele Jupiler Pro League.

Vormer heeft België momenteel in zijn zak steken, meent de krant. 'Brugge is van Vormer. In zijn vierde seizoen in West-Vlaanderen heeft hij een onomstreden statuut bereikt. Zowel bij de refs - toen hij een vervelend, weinig ridderlijk foutje maakte op Angban, en die begrijpelijk reageerde, trok Smet geel voor... Angban', merkt de krant fijntjes op.

De supporters van Brugge zijn zot op hem. 'Bij de fans - een uitzonderlijke foute pass of slechte keuze, wordt snel vergeten en vergeven met de liefkozende 'Ruud Ruud Ruud'-slogan. Bij de journalisten - een beetje goede match zal hem al snel een 7 opleveren, een keertje wat minder presteren, zal hem niet rap een 5 kosten. Noblesse oblige.'

Het gezicht van Brugge
Volgens Het Laatste Nieuws is Vormer de Jan Ceulemans van zijn tijd. 'Ruud Vormer is het gezicht van Club. Minder goede voeten dan Vanaken, minder dynamisch dan Limbombe, Dennis of Diaby, minder goalgetter dan Vossen, maar Vormer is de verpersoonlijking van de normen en waarden waar Club Brugge van oudsher voor staat.'

Vormer wint in januari mogelijk de Gouden Schoen, maar daar is hij naar eigen zeggen niet mee bezig. Ondanks zijn sterke prestaties in ons land wordt Vormer helemaal over het hoofd gezien in eigen land. Hij komt nog altijd niet in aanmerking voor Oranje. Volgens Willem van Hanegem is dat trouwens niet vreemd. De Kromme haalde Vormer afgelopen weekend volledig onderuit.

Lees ook: Vormer door het oog van de naald? 'Hij ging bewust door, denk dat het rood was'