Bruggeling op WK?: Zou eer zijn, maar veel goede voetballers zijn er niet bij

Bruggeling op WK?: "Zou eer zijn, maar veel goede voetballers zijn er niet bij"

19-11-2017 23:29
1

Hans Vanaken acteert de laatste weken op geweldig hoog niveau. De middenvelder van Club Brugge doet zijn team draaien als nooit tevoren. Dat zou ook Roberto Martinez moeten opvallen, maar voorlopig blijft het op dat vlak windstil.

“Ik speel momenteel alles nu en het is leuk om te scoren en assists te geven", vertelt Vankaken op de clubwebsite. "Dat geeft vertrouwen, ik wil deze lijn doortrekken. Soms wordt er een mannetje op me gezet, zoals Angban vandaag, waardoor de ruimtes moeilijker te vinden zijn en ik naar buiten moet. Maar goed, zo kwam Vossen vaker vrij, dat is ook goed. Je moet in functie van de ploeg spelen. Als ik dan commentaar krijg, dan trek ik me daar niet van aan, ik heb m’n eigen kijk. Mijn statistieken kunnen misschien omhoog, vandaag hielp daar al wat in."

De laatste weken presteert Vanaken uitstekend, waardoor sommige waarnemers hem al bij de nationale ploeg schreeuwen. Zelf blijft de spelmaker nuchter. "Ze hebben een goede kern en er zijn nog een aantal goede voetballers die er niet bij zijn. Als het komt, dan komt het. Ik doen mijn best om ooit een selectie te hebben en het zou een eer zijn, maar het blijft de keuze van de trainer."