Waasland-Beveren voelt zich bestolen, maar Club blijft autoritair leider na winst

19-11-2017 19:50
18

Club Brugge heeft de voorsprong op eerste achtervolgers Charleroi en RSC Anderlecht op dezelfde hoogte kunnen houden. In eigen huis was het te sterk voor Waasland-Beveren, al zullen de bezoekers zich toch enigszins bestolen voelen.

Een eerste helft vol spanning, weinig kansen en heel wat kritiek op scheidsrechter Wim Smet. Bij Waasland-Beveren keek men na 45 minuten voetballen vooral naar de scheidsrechter. Een penalty onterecht niet gekregen en een dubieuze fase met Ruud Vormer waren voor hun de hoogtepunten van de wedstrijd.

Waar Waasland-Beveren geen doelpunten kon scoren, deed Club Brugge dat wel. Diezelfde Vormer kon enkele minuten voor de rust het Brugse publiek toch verwarmen met een heel knap doelpunt. Dat ze het koud hadden, was niet zo verrassend. Er waren heel wat technische fouten, weinig kansen en dus ook geen al te best spel.

Ander Club
Dat was in de tweede helft wel anders. Club Brugge begon verwoestend aan de tweede periode en zag dat ook beloond worden. Het werd 2-0 na een knappe actie met Dion Cools als de doelpuntenmaker. Abdoulay Diaby kon tot twee of drie keer toe er zelfs 3-0 van maken, maar hij vergat te scoren. Club speelde de bezoekers naar het kastje van de muur. Hans Vanaken bekroonde zijn wedstrijd uiteindelijk nog met de 3-0.

Door de winst blijft Club Brugge autoritair aan de leiding staan in de Jupiler Pro League. Het telt zes punten meer dan Charleroi en negen meer dan Anderlecht.