Anderlecht loopt warm voor Beker van België: volle bak bij clash in Astridpark

Anderlecht loopt warm voor Beker van België: volle bak bij clash in Astridpark

19-11-2017 13:10
1

De achtste finales van de Beker van België worden pas tijdens de laatste week van november gespeeld. De fans van Anderlecht kijken duidelijk uit naar de clash met Standard. Alle tickets voor de 'Clasico' zijn nu al de deur uit, zo meldt Anderlecht op de officiële website.

Anderlecht is al enkele jaren tevergeefs op zoek naar succes in de Beker van België. De laatste finale dateert al van 2015, toen aarsrivaal Club Brugge in de slotseconden met de zege aan de haal ging. Vorig jaar ging Anderlecht er na penalty’s uit op het veld van Charleroi. Met Standard loten ze opnieuw een moeilijke tegenstander vroeg in het tornooi.

Standard won de beker in 2016, met Yannick Ferrera aan het roer. In de editie 2016- 2017 werd Standard echter troosteloos uitgeschakeld in de zestiende finales door amateurclub ASV Geel, een blamage voor de club.

De Rouches kwamen tijdens de reguliere competitie al op bezoek bij Anderlecht. Standard verloor toen op de valreep met het kleinste verschil door een knappe goal van Henry Onyekuru.