Lombaerts is kritiek niet vergeten: ''Was al door iedereen afgeschreven''

Lombaerts is kritiek niet vergeten: ''Was al door iedereen afgeschreven''

19-11-2017 12:37
2

KV Oostende haalde Nicolas Lombaerts terug naar België. De voormalige Rode Duivel werd binnengehaald als toptransfer, maar had tot voor kort nog niet veel plezier beleefd aan zijn overstap. De laatste weken speelt hij zich echter uitdrukkelijk in de kijker.

Met Lombaerts in de basis hield de laatste vier matchen drie keer de nul. Ondanks zijn stijgende vormcurve, gelooft Lombaerts niet dat hij een grote kans maakt om de selectie voor het WK in Rusland te halen. "Ik denk dat de kans klein is dat Martinez mij nog oproept, maar als het goed blijft lopen dan zien we wel", vertelt de verdediger aan Sporza.

De 39-voudig international is de harde kritiek die hij na de eerste matchen bij Oostende kreeg, nog niet vergeten. "Iedereen heeft me in begin van het seizoen al afgeschreven. We bekijken het match per match, want de weg naar boven is harder dan die naar beneden. Het kan snel weer gedaan zijn."

Bondscoach Roberto Martinez moest in de laatste oefenmatchen tegen Mexico en Japan heel wat verdedigers missen. Vooral na de match tegen Mexico kreeg de verdediging van de Rode Duivels bakken kritiek. Lombaerts werd genoemd als alternatief.