Slecht nieuws voor Anderlecht? Vermaelen kan profiteren van schorsing Piqué

Slecht nieuws voor Anderlecht? Vermaelen kan profiteren van schorsing Piqué

19-11-2017 11:38
3

Barcelona ging zaterdagmiddag winnen met 0-3 bij Leganés dankzij een ijzersterke Luis Suarez. Door het gelijkspel in de Madrileense derby heeft Barça een comfortabele voorsprong van tien punten op de concurrenten uit Madrid. Toch heeft trainer Ernesto Valverde kopzorgen, meldt The Daily Mail. 

Gerard Piqué liep zaterdagavond tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan en zal volgende week in de topper tegen Valencia niet op het wedstrijdblad staan. Door de schorsing van Gerard Piqué en de blessure van Javier Macherano heeft Ernesto Valverde weinig keuzes in de verdediging.

De schorsing van Gerard Piqué opent onverwacht de deur voor Thomas Vermaelen, die volgend weekend zijn eerste basisplaats van het seizoen in La Liga kan versieren. De verdediger kwam dit seizoen slechts driemaal in actie voor de Blaugrana en is koortsachtig op zoek naar speelminuten. Verder dan invalbeurten komt hij voorlopig niet.

Vermaelen maakt er geen geheim van dat hij speelminuten wil verzamelen in de hoop zich in de gratie van bonsdcoach Roberto Martinez te spelen. De verdediger en zijn entourage willen graag een uitleenbeurt in januari. Anderlecht en Inter Milaan worden genoemd als mogelijke bestemmingen.