Ongelooflijke twee maanden katapulteren Thorgan Hazard tot sensatie in Duitsland

Ongelooflijke twee maanden katapulteren Thorgan Hazard tot sensatie in Duitsland

19-11-2017 10:54

Op 16 september tekende Thorgan Hazard zijn eerste doelpunt van het seizoen op. Wat daarna volgde, is een reeks waar zelfs grote broer Eden met bewondering naar zou kijken. Thorgan zit de laatste twee maanden in een begenadigde vorm.

Twee maanden en drie dagen geleden zette Hazard de netten bol op het veld van Red Bull Leipzig. Sindsdien is de Rode Duivel niet meer te stuiten. In totaal staat zijn teller nu op zes goals en twee assists. Vier keer sloeg hij toe in competitieverband (deze zaterdag nog op het veld van Hertha BSC), één keer in de DFB Pokal en één maal in het shirt van de nationale ploeg, in de 4-0-overwinning tegen Cyprus.

Dat die cijfers hem tot dé spilfiguur van Gladbach maken, hoeft niet te verbazen. Wat zijn prestatie extra knap maakt, is het feit dat Hazard nooit meer dan één statistiek per wedstrijd haalde. In zeven van de laatste tien duels voor zijn Duitse club was hij daardoor beslissend met een goal of assist. Het leverde een recente reeks van 17 op 24 op, goed voor een opmars naar de derde stek in de stand.