'Het is de revelatie van de competitie: aanvallend, fris en herkenbaar voetbal'

'Het is de revelatie van de competitie: aanvallend, fris en herkenbaar voetbal'

19-11-2017 10:36
3

Philippe Clement maakt indruk dit seizoen. Het boegbeeld van Club Brugge koos ervoor om op eigen benen te staan bij Waasland-Beveren en zet die ploeg volledig naar zijn hand. Ook Jacques Sys steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine is vol lof in De Zondag. 'Hoe sterk is Waasland-Beveren écht? Het moet onder meer zondagavond blijken in de wedstrijd op Club Brugge. Waasland-Beveren is de revelatie van deze competitie. Het speelt aanvallend, fris en zeer herkenbaar voetbal en maakte van alle eersteklassers de meeste goals. Waasland-Beveren is niet langer het lelijke eendje, maar wel de meest sexy club van het land', aldus Sys.

In dat succesverhaal kan de rol van de kersverse hoofdcoach niet onderschat worden. 'Dat is ook de verdienste van trainer Clement, die vanaf dag één de focus legde op dominant voetbal. Met vaste patronen, vaste looplijnen en duidelijkheid in de communicatie. Dat hadden velen van Clement, die in zijn periode als assistent bij Club Brugge wat kleurloos overkwam, niet verwacht', drukt Sys zijn verbazing uit.