'PSG moet tientallen miljoenen betalen om contract Mourinho af te kopen'

'PSG moet tientallen miljoenen betalen om contract Mourinho af te kopen'

19-11-2017 08:02
1

Paris Saint-Germain hoopt te profiteren van de sluimerende onvrede tussen José Mourinho en Manchester United, maar zal een enorme afkoopsom op tafel moeten leggen voor de Portugese manager. Dat meldt The Daily Mirror.

Volgens de Engelse boulevardkrant heeft United zich voorbereid op een dergelijke situatie. Mourinho tekende in 2016, toen hij het stokje overnam van Louis van Gaal op Old Trafford, een driejarige deal ter waarde van vijftig miljoen euro. Daarnaast heeft United een eenzijdige optie om die verbintenis met een jaar te verlengen.

Als PSG Mourinho komende zomer wil strikken als opvolger van Unai Emery, kunnen The Red Devils dus een compensatie eisen van ruim 33 miljoen euro. De Parijzenaars ruiken hun kans nu de flamboyante coach niet blij is met het uitblijven van een significante salarisverhoging, nadat hij vorig seizoen de Europa League, League Cup en Community Shield won. Bovendien liet Mourinho al eens weten dat hij op een dag open staat voor een avontuur bij PSG.

United lijkt zich desondanks niet al te veel zorgen te maken. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en het is een kwestie van tijd voordat Mourinho alsnog een verbeterd contract krijgt voorgeschoteld.