Makelele kent in extremis pijnlijk debuut met Eupen, late overwinning van Antwerp

18-11-2017 21:50
1

De nieuwe wind van Claude Makelélé bij Eupen leek zijn vruchten afgeworpen te hebben. De Panda's waren op weg naar een 0-0 gelijkspel tegen Antwerp, maar slikten in extremis nog een doelpunt.

Eupen leek onder Claude Makélélé wel een herboren ploeg te zijn. Na een eerste studieronde was het vooral Eupen wat de klok sloeg. Het meeste balbezit was voor de Panda's, met enkele kansen tot gevolg.

Tot twee keer toe werd de paal ook geraakt door Eupen. De paal trilde, maar de netten niet. Sinan Bolat kon zijn doel aanvankelijk nog schoon houden. Aan de overkant kende Hendrik Van Crombrugge een rustige eerste helft.

Antwerp sluit Limbombe weer in de armen
In de tweede helft ging het spel op en af, met kansen voor beide ploegen. Waar Eupen in de eerste helft de paal trof, was het diezelfde paal dat Eupen kon redden in de tweede helft. Hairemans slaagde er niet in om het cadeau van Rodriguez af te werken.

De partij leek op een gelijkspel af te stevenen. Antwerp ging daar echter niet akkoord mee. In de allerlaatste minuten kon Hairemans de opnieuw in de armen gesloten Stallone Limbombe bereiken. Die knalde de bal staalhard in doel en zorgde voor de drie punten.