Man United boekt ruime zege bij terugkeer van Pogba én Ibrahimovic

18-11-2017 20:39

Dankzij een ruime thuiszege op Newcastle United heeft Manchester United het gat naar Premier League-koploper en aartsrivaal Manchester City weer verkleind tot acht punten. Op Old Trafford werd het zaterdagavond 4-1. Paul Pogba én Zlatan Ibrahimovic maakten hun rentree.

De gasten uit Newcastle kwamen brutaal op voorsprong in Manchester. DeAndre Yedlin gaf voor vanaf rechts, Viktor Lindelöf gleed uit en Dwight Gayle schoot raak in de verre hoek. Nog voor de pauze wist de thuisploeg van manager José Mourinho de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Op aangeven van Pogba - terug na een hamstringblessure - was het eerst Anthony Martial die bij de tweede paal raak kopte. Op slag van rust maakte Chris Smalling de 2-1.

Na de pauze hadden The Magpies weinig meer te vertellen. De thuisploeg maakte vrij snel z'n derde treffer van de avond. Van dichtbij tikte Pogba binnen. Ook Romelu Lukaku scoorde. De Rode Duivel stond lang droog in de Premier League. In de 70e minuut maakte hij op aangeven van Juan Mata de 4-1.

In de slotfase van de wedstrijd op Old Trafford maakte Ibrahimovic zijn rentree. De Zweedse ster was liefst zeven maanden uit de roulatie met een zware knieblessure. Door de overwinning heeft United nu 26 punten uit 12 duels. Koploper Man City staat op 34 punten. De ploeg van manager Pep Guardiola won zaterdag met 2-0 bij Leicester City.