Westerlo en Beerschot Wilrijk verliezen, punt voor Union

Westerlo en Beerschot Wilrijk verliezen, punt voor Union

19-11-2017 18:40
1

Het zijn sombere tijden voor Westerlo. De ploeg uit de Kempen kon zaterdag voor de achtste keer op rij niet winnen. Ditmaal ging het bij Roeselare met 2-1 de boot in. Ook KFCO Beerschot Wilrijk verloor zaterdag. 

Roeselare - Westerlo: 2-1
In de eerste helft zag het er goed uit voor Westerlo. Dufour van Roeselare maakte een overtreding in de eigen zestien en scheidsrechter De Cremer legde de bal op de stip. Vanaf elf meter bracht Corstjens de Kemphanen verdiend op voorsprong.

Na de pauze bleef Westerlo goed voetballen, maar ontbrak het de bezoekers aan efficiëntie. Roeselare was dat wel. Toen de bal bij Westerlo achterin niet weggeraakte, profiteerde Cornet, 1-1. Een kwartier voor het einde was Cornet weer aan het feest. Ditmaal kopte hij raak. 

Door de zege komt Roeselare nu op vier punten te staan in het tweede periodekampioenschap. Westerlo blijft met nul punten achterin bengelen.  

Beerschot Wilrijk - Oud-Heverlee Leuven: 1-2
Voor de tweede week op rij verloor de winnaar van de eerste periodetitel. Ditmaal was OHL te sterk. Met twee doelpunten (inclusief een strafschop) bracht Yannick Aguemon de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk milderde Losada nog, maar het was te weinig voor de Ratten. Die nog op hun eerste punt wachten in het tweede periodekampioenschap. 

Union - Tubize: 1-1
Op zondag sloten Union en Tubize de tweede speeldag van het tweede periodekampioenschap af met een gelijkspel. In Brussel werd het 1-1. Vanaf elf meter opende Kevin Kis iets na het kwartier de score voor de thuisploeg. Emeric Dudouit zorgde na de pauze voor de draw.