FC Barcelona ontsnapt in uitwedstrijd dankzij Suárez

18-11-2017 18:28

FC Barcelona heeft zaterdag dankzij Luis Suárez op moeizame wijze afgerekend met CD Leganés: 0-3. De Catalanen kwamen goed weg tegen de promovendus.

Nordin Amrabat was bij de thuisploeg een opvallende man. Hij was niet alleen in de openingsfase niet helemaal bij de les, aangezien hij na het beginsignaal richting het Barça-doel dribbelde, waarop hij werd teruggefloten. De aanvaller zag daarna dat het eerste gevaar van de koploper kwam, maar een goal van Paco Alcácer werd afgekeurd. Daarna nam Leganés brutaal het initiatief. Amrabat was tot twee keer toe gevaarlijk, maar het schortte aan de afronding. Eerst zette hij Gerard Pique te kijk om vervolgens over te krullen, even later had hij net te veel tijd nodig in kansrijke positie.

Barcelona was wél scherp voor het doel. Suárez maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte van liefst 479 minuten. Doelman Ivan Cuellar verkeek zich op een inzet van Alcácer, waarna de Uruguayaan er snel bij was en toesloeg. Met Amrabat als aangever, had de thuisploeg zowel vlak voor als kort na rust mogelijkheden op de 1-1, maar de Catalanen bleven overeind. Aan de andere kant scoorde Suárez. Weer rondde hij de rebound af na een inzet van Alcácer. Vlak voor tijd maakte invaller Paulinho er nog 3-0 van.

Door de geflatteerde overwinning heeft Barcelona nu 34 punten in de Primera Division. Valencia (27 punten), Real Madrid (23) en Atlético Madrid (23) volgen met een duel minder gespeeld. De Madrileense buren nemen het zaterdagavond tegen elkaar op.