Geen Gheysens-Vandenhaute, wel steenrijke Rus bij RSCA? Al gepraat

Geen Gheysens-Vandenhaute, wel steenrijke Rus bij RSCA? "Al gepraat"

18-11-2017 14:48
8

Het is nog onduidelijk wie de nieuwe overnemers van Anderlecht zullen worden. Er zouden twee kandidaat-kopers zijn, maar wie het meeste kans maakt is niet geweten. Volgens VTM Nieuws zou de steenrijke Rus Usmanov toch de grootste kanshebber zijn.

Volgens de kranten is het duo Vandenhaute-Gheysens goed op weg om Anderlecht over te nemen. Maar VTM Nieuws spreekt dat tegen. "Er zijn nog geen officiële gesprekken geweest. De club is not amused met wat er nu in de kranten staat", zegt journalist Michiel Ameloot. "Er heerst ook weinig affiniteit naar dat duo binnen de raad van bestuur."

De Rus Usmanov zou heel wat meer kans maken. "Daar is wel draagvlak voor. Er zijn al officiële gesprekken geweest en de plannen die hij heeft, zijn interessant voor Anderlecht. De club zou een soort satellietclub worden op het allerhoogste niveau, door spelers uit te wisselen met Arsenal", klinkt het.

"En net dat daarom is de piste Usmanov zo interessant voor hen. De familie willen niet zomaar verkopen, ze willen het gezicht blijven van Anderlecht. Als ze verkopen aan Usmanov zouden ze 25 procent van de aandelen kunnen behouden. En dat kan hen dus een veto opleveren bij belangrijke beslissingen", zegt Ameloot. "En vergeet niet dat deze Russische multimiljardair honderd miljoen euro op tafel wil leggen."