OFFICIEEL: Paul Put vindt in Afrika een nieuwe werkgever

OFFICIEEL: Paul Put vindt in Afrika een nieuwe werkgever

18-11-2017 12:40

In ons land lijkt niemand meer te beginnen aan een avontuur met Paul Put, maar in Afrika is de man die destijds in opspraak kwam bij Lierse nog altijd graag gezien. Put vond nu opnieuw een werkgever in Afrika. Hij gaat aan de slag als bondscoach van Kenia.

Tot vorige week was Put nog aan de slag bij de Algerijnse club USM Alger. Bij die ploeg stond hij een jaar aan ht roer, maar na een nederlaag tegen Constantine gaf Put zelf zijn ontslag. Lang heeft hij niet op een nieuwe werkgever moeten wachten, want Kenia stelde hem als de nieuwe bondscoach van het land.  

Put volgt bij Kenia Stanley Okumbi op. Voor de 61-jarige Put is het niet zijn eerste job als bondscoach. Eerder was hij ook al aan de slag bij Gambia, Burkina Faso en Jordanië. Nu wordt het zijn taak om de Harambee Stars weer aan het voetballen te krijgen.

In ons land werkte Put onder meer voor Lierse en Moeskroen. In zijn bij Lierse werd Put genoemd in de zaak-Ye. Voor zijn onderdeel in het omkoop- en gokschandaal werd Put voor het leven geschorst door de Controlecommissie van de KBVB. In principe kan Put zich wel nog terug inschrijven bij de bond, maar die mag hem weigeren.