Doorbraak in RSCA-overname? 'Zij beschikken over de beste papieren'

Doorbraak in RSCA-overname? 'Zij beschikken over de beste papieren'

18-11-2017 11:30
3

Zaterdagochtend viel op VoetbalPrimeur.be al te lezen dat Anderlecht te koop staat en dat het wel eens sneller dan verwacht zou kunnen gaan. De dagen van Roger Vanden Stock lijken bijna geteld. Radiocommentator Peter Vandenbempt gaf meer details.

Zo weet Vandenbempt wanneer de eerste stap werd gezet. "In het voorjaar heeft Roger Vanden Stock een mandaat gegeven aan voetbalmakelaar Christophe Henrotay, die onder andere de makelaar was van Romelu Lukaku. Hij heeft hem de opdracht gegeven om een koper te zoeken voor een vraagprijs van om en bij de 100 miljoen euro", klinkt het bij Sporza.

De grote doorbraak in het dossier kwam er echter pas na de zomer. "Op een aandeelhoudersvergadering in september heeft Vanden Stock ook het mandaat gekregen om te gaan onderhandelen met eventuele kopers. Sindsdien is het concreet: Anderlecht staat te koop."

Vandenbempt denkt dat het duo Wouter Vandenhoute-Paul Gheyssens over de beste papieren beschikt. "Henrotay heeft Van den Stock en Van Holsbeeck ergens in mei in contact gebracht met Usmanov. Maar ondertussen is die piste zachtjesaan een beetje bekoeld. Hij blijkt nog altijd geïnteresseerd te zijn, maar op dit moment is dat de minst concrete piste."