Topaankoop onder vuur: Als je niet loopt, vlieg je

Topaankoop onder vuur: "Als je niet loopt, vlieg je"

18-11-2017 11:29

Vorige zomer plukte West Ham United Marko Arnautovic weg bij Stoke City. The Hammers legden een slordige dertig miljoen op tafel voor de robuuste Oostenrijker, maar hebben nog niet veel plezier beleefd aan hun topaankoop. Kersvers trainer David Moyes spreekt klare taal. 

"Je zal in het team staan als je kansen creëert en scoort, maar als je niet loopt, vlieg je er uit. Dat vertelde ik hem deze ochtend", vertelde Moyes aan The Guardian. "Ik zag hem aan het werk toen hij nog bij Stoke speelde, en daar liep hij wel voor zijn ploegmaats."

De opvolger van Slavan Bilic wil duidelijk en rechtvaardig zijn: "Wat voor Marko geldt, geldt evengoed voor alle andere spelers."

Arnautovic staat bekend als een woelwater bij wie het potje al eens overkookt. Ook dit seizoen liep hij in de Premier League al tegen een rode kaart aan. Zijn doelpuntenteller staat echter nog steeds op nul. 

West Ham, dat momenteel slechts negen punt telt en onderaan het klassement bengelt, gaat morgen op bezoek bij seizoensrevelatie Watford.