Ploegmaat van Engels sneert naar Martinez: Onbegrijpelijk!

Ploegmaat van Engels sneert naar Martinez: "Onbegrijpelijk!"

18-11-2017 10:15
4

Roberto Martinez probeerde tegen Mexico en Japan heel wat namen uit centraal achterin. Door de afwezigheid van verschillende sterkhouders, kregen jongens als Christian Kabasele, Laurent Ciman en Dedryck Boyata hun kans. Al waren er voor de Spanjaard ook nog andere opties.

Bjorn Engels maakt momenteel indruk bij het Griekse Olympiakos. Samen met nog drie Belgen hielden ze zelfs FC Barcelona in bedwang in de Champions League. Toch werd Engels niet opgeroepen voor de Rode Duivels, dat terwijl verschillende anderen geen al te beste indruk nalieten.

De ex-speler van Club Brugge kan wel begrip opbrengen voor de keuze van de bondscoach. "Hij volgt toch zestig spelers? Ik vind het eigenlijk maar fair dat spelers worden geselecteerd die hebben meegeholpen aan de kwalificatie", reageert hij sportief in Het Laatste Nieuws.

Onbegrijpelijk
Ploegmaat Vadis Ojdidja denkt daar heel anders over. "Ik denk dat Björn eerst in Engeland moet spelen vooraleer hij wordt opgeroepen. Er zijn internationals van wie amper iemand tevreden is als ze spelen. En toch worden ze nog opgeroepen. Waarom Björn dan geen kans geven?"

Ook Guillaume Gillet, die zelf verschillende caps achter zijn naam heeft, begrijpt er niks van. "Ik begrijp echt niet dat ze Björn niet ­oproepen. Hij speelde uitstekend tegen Juventus, tegen Barcelona. Dat zijn toch matchen die bekeken worden? Er doen tenslotte drie Belgen mee. Blijkbaar was de evaluatie niet zo positief. Raar."