Vanderhaeghe wil van Vanhaezebrouck af: Dan is het wijzer

Vanderhaeghe wil van Vanhaezebrouck af: "Dan is het wijzer"

18-11-2017 10:00

Yves Vanderhaeghe is goed van start gegaan bij AA Gent. De nieuwe coach behaalde een 10 op 15, toch is Play-Off 1 nog veraf. In het verleden was hij jarenlang de assistent van Hein Vanhaezebrouck bij KV Kortrijk. Nu wil de ex-trainer van KV Oostende zijn eigen identiteit verder opbouwen.

In een dubbelinterview met Marc Degryse in Het Laatste Nieuws wordt de samenwerking met Vanhaezebrouck aangehaald. "Yves, je weet wat lang over jou is gezegd - dat je in Kortrijk profiteerde van het werk van Hein. Maar intussen draag je echt wel een eigen stempel, vind ik. Hein, da's 3-4-3, jij bent hier in Gent begonnen met vier achterin”, opent Degryse de debatten.

"Vooreerst wil ik iets zeggen over de 3-4-3, omdat het nu actueel is: als een ganse ploeg in vorm is en met vertrouwen speelt, is een 3-4-3 niet alleen het mooiste voetbal om naar te kijken, het is bovendien een systeem waarmee je veel tegenstanders pijn kunt doen", reageert Vanderhaeghe.

Toch wilde de nieuwbakken Gent-trainer eerst wat zekerheid inbouwen. "Maar omdat ik in een club terechtkwam waar punten nodig zijn, is het wijzer om de boel iets meer gesloten te houden. Daarom speel ik nu met vier achterin. Een driemansdefensie is toch wat ingewikkelder - je moet hele zones bestrijken, de communicatie moet goed zijn..."