'Iedereen zit te zeiken over de Rode Duivels, we moeten ons geen zorgen maken'

'Iedereen zit te zeiken over de Rode Duivels, we moeten ons geen zorgen maken'

18-11-2017 09:52

De Rode Duivels hebben in de laatste oefenwedstrijden niet helemaal kunnen overtuigen. De lat ligt bijzonder hoog voor onze nationale ploeg. Er is dan ook heel wat kritiek. Dat vindt Johan Boskamp toch wat overdreven.

"Ik zie niet in waarom we ons opeens zorgen zouden moeten maken", begint hij aan zijn pleidooi in Het Belang van Limburg. "Iedereen zit te zeiken dat de Rode Duivels zo makkelijk goals tegen krijgen, maar je mag niet vergeten dat ze ook heel makkelijk scoren."

"In de kwalificatiecampagne braken ze een record met 44 goals. Dan krijg je de kloteverhalen dat het allemaal makkelijke tegenstanders waren, maar dat zijn net de moeilijkste matchen", vertelt de Nederlandse analist.

Toch ziet hij één minpunt bij de Rode Duivels: de verdediging. "Ik blijf ervan overtuigd dat als we met Alderweireld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen naar het WK gaan, we een beresterke verdediging hebben die deze speelwijze aankan. Toby en Jan spelen bij Tottenham in een driemansdefensie."

"Het wordt dus zaak om hen fit te houden. En anders zullen erzich wel oplossingen aandienen. Met minder dan de halve finale op het WK ben ik teleurgesteld", besluit hij.