Mulder ziet twee teleurstellende spelers: 'Zwemmers Tielemans en Witsel'

Mulder ziet twee teleurstellende spelers: 'Zwemmers Tielemans en Witsel'

18-11-2017 09:22
2

Hoewel de Rode Duivels vorige dinsdag met het keinste verschil wonnen van Japan, viel er amper een positive noot te bekennen. Kevin De Bruyne had vooraf de vinger op de wonde gelegd en twijfelde  openlijk aan het systeem met vijf verdedigers. Jan Mulder geeft hem gelijk. 

"Er moet iets veranderen. Het is heel moeilijk om hoog te spelen en druk te zetten als je met vijf man achterin blijft", schrijft Mulder in Het Laatste Nieuws. Verder bekritiseert Mulder Martinez' gezapige reactie op de kritiek van één van zijn vedetten "Hij doet dat altijd en eeuwig op beschaafde wijze. Bijt eens van je af, Roberto! In het belang van jezelf - en van de Rode Duivels."

De Nederlander wil de fout echter niet alleen bij bondscoach Martinez leggen en wijst enkele sterkhouders op hun plichten "De zwemmers op het middenveld waren Tielemans en Witsel, tegen Mexico jammer genoeg bezig met de verkeerde slag. De kneep zat 'm in hun offday, niet in het systeem."

De Rode Duivels komen niet meer in actie dit jaar. De tegenstanders voor de oefenmatchen in maart volgend jaar zijn nog niet gekend.