Proto haalt stevig uit: Dat is dan de klasse van Anderlecht, en die van Oostende

Proto haalt stevig uit: "Dat is dan de klasse van Anderlecht, en die van Oostende"

18-11-2017 08:33
1

Silvio Proto is niet onder de beste omstandigheden vertrokken bij KV Oostende. Olympiakos wilde de doelman aantrekken, maar KVO liet hem niet gaan. Uiteindelijk kwam er dan toch een soort van overeenkomst. Al zorgde dat voor heel wat kwaad bloed bij de doelman.

Proto werd voor zijn vertrek nog verwezen naar de B-kern van Oostende. Na heel wat spierballengerol en een ingreep van makelaar Mogi Bayat kon Proto dan toch vertrekken. "Het is eigenlijk schandalig dat ik mijn transfersom zelf heb moeten betalen omdat Oostende geld voor me vroeg. Ze hebben me ­destijds gratis gehaald", haalt hij uit in Het Nieuwsblad.

Dat een vervanger ook geld kost, vindt Proto geen excuus. "Ze hadden Dutoit en konden een transfervrije tweede doelman halen? Dat is dan de klasse van Anderlecht, dat me gratis liet gaan, tegenover de klasse van KV Oostende."

Achteraf werd er vooral in de media nog wat met modder gegooid. "En mij dan bekritiseren in de pers. Voor wie houden ze zich? Ik kon Champions League spelen. Soit, ik ben blij in Olympiakos. Om naar Oostende te rijden zat ik dagelijks drie uur in de auto, nu minder dan de helft. Ik ben er op alle vlakken op vooruitgegaan", besluit hij.