'Vanhaezebrouck pakt uit met grote verrassingen in basisploeg Anderlecht'

'Vanhaezebrouck pakt uit met grote verrassingen in basisploeg Anderlecht'

18-11-2017 07:59
8

Anderlecht staat zaterdagavond tegenover Royal Excel Moeskroen. Hein Vanhaezebrouck zou weleens kunnen uitpakken met enkele grote verrassingen. Een nieuw basiselftal behoort tot de mogelijkheden.

Vanhaezebrouck pakt tegen Moeskroen uit met enkele grote verrassingen. Heel wat nieuwe namen krijgen een kans, enkele grote namen worden het slachtoffer. De grootste naam die zou wegvallen is die van Sofiane Hanni. De middenvelder wordt geslachtofferd na enkele mindere prestaties. Nicolae Stanciu zou zijn basisplek overnemen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De acht wedstrijden in de komende maanden lijken Vanhaezebrouck ertoe gezet hebben om te gaan roteren. Er zijn de twee CL-wedstrijden tegen Bayern München en Celtic, daarnaast is er nog de topper van 17 december tegen Club Brugge. Een rotatiesysteem dringt zich op.

Ruit op het middenveld, nieuwe verdediging
Tegen Moeskroen zou Vanhaezebrouck op het middenveld voor een ruit met Sven Kums, Leander Dendoncker, Adrien Trebel en Stanciu kiezen. Voorin krijgen drie aanvallers een kans; Henry Onyekuru, Hamdi Harbaoui en Massimo Bruno (in plaats van de geblesseerde Pieter Gerkens).

In doel krijgt Frank Boeckx een basisplek, Matz Sels is nog niet helemaal fit. Ivan Obradovic zou pas donderdagavond teruggekeerd zijn van Aziëtrip met Servië, hij wordt dus ook vervangen. Uros Spajic is nog onzeker na zijn enkelblessure. Josué Sa neemt zijn plek over.

De basiself:
Boeckx; Kara, Sa, Deschacht; Dendoncker, Kums, Trebel, Stanciu; Onyekuru, Harbaoui, Bruno