Vanderhaeghe brengt meer details over gesprekken met RSCA en... Standard

Vanderhaeghe brengt meer details over gesprekken met RSCA en... Standard

18-11-2017 07:37

Momenteel is hij coach van AA Gent, maar het kon ook anders afgelopen zijn voor Yves Vanderhaeghe. De trainer werd ook even naar voren geschoven als assistent van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht en... trainer van Standard.

Yves Vanderhaeghe heeft na zijn ontslag niet lang moeten zoeken naar een nieuwe job. Er waren heel wat aanbiedingen, waaronder eentje van Anderlecht. Hij kon er assistent worden van Hein Vanhaezebrouck, die net werd aangesteld. "Het was in die eerste week na mijn ontslag veruit de meest concrete aanbieding uit Eerste Klasse", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Hij sprak blijkbaar ook nog met andere clubs. "Ik had een verkennend gesprek met Standard, maar er is nooit gepraat over cijfers of contract", verrast hij. "Hein is op woensdag voorgesteld in Anderlecht, en op maandag had men mij een voorstel gedaan om T2 te worden. Diezelfde avond belde Gent om mij te melden dat ze misschien interesse zouden hebben - of ik wilde wachten?"

"Toen heb ik een beetje gegokt... Ik heb gewacht omdat hoofdtrainer worden bij Gent mij enorm aantrok", besluit hij. En dus geschiedde. Vanderhaeghe trok uiteindelijk naar Gent, waar hij al kon overtuigen.