Rondje Buitenland: Januzaj geeft voorsprong uit handen, blunder in Duitsland

17-11-2017 23:23

In rondje buitenland speurt VoetbalPrimeur.be in het buitenland naar de meest opvallende wedstrijden, doelpunten en uitslagen.

Girona - Real Sociedad: 1-1
De voorbije dagen maakte Adnan Januzaj deel uit van de selectie van Roberto Martinez. Spelen voor de Rode Duivels deed hij evenwel niet. Vrijdagavond stond onze landgenoot wel in de basis bij Real Sociedad. Op het veld van Girona kwamen hij en zijn ploegmaats 0-1 voor via Willian Jose. In de tweede helft gaven de bezoekers de zege weg. In de 64e minuut zette Cristian Stuani de 1-1 eindstand op het bord. Januzaj pakte een kwartiertje daarvoor trouwens geel. Tien minuten voor het einde kwam Juanmi de Rode Duivel vervangen. Door het gelijkspel blijft Real Sociedad steken op de zevende plaats in de Primera Division.

De 1-0 van Jose

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund: 2-1
Dortmund, dat aantrad zonder Pierre-Emerick Aubameyang, die uit de selectie is gezet, moest al snel in de achtervolging. Chadrac Akolo profiteerde van enorm geblunder in de defensie van Dortmund, waarbij doelman Roman Bürki er niet goed uitzag. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een strafschop. Andre Schurrle faalde vanaf elf meter, maar de rebound werd benut door Maximilian Philipp.

De 1-0 van Akolo

BVB keek zes minuten in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aan dankzij een goede goal van Josip Brekalo, waardoor Dortmund al vijf competitieduels zonder overwinning is. Dortmund kreeg in de laatste vijf duels maar liefst veertien tegengoals. Vorig seizoen waren dat er in totaal veertig.