Charleroi laat Club Brugge niet los, belangrijke rol voor videoref

Charleroi laat Club Brugge niet los, belangrijke rol voor videoref

17-11-2017 22:20

Sporting Charleroi is het weekend goed begonnen. Vrijdagavond versloeg het thuis KV Mechelen met 2-0. De bezoekers eindigden de match met tien spelers. Rob Schoofs kreeg rood na een tussenkomst van de videoref. 

Na amper drie minuten claimde KV Mechelen al tevergeefs een strafschop. Lambrechts vond een (onvrijwillige) bal tegen de hand te weinig reden om de bal op de stip te leggen. Ook de videoref gaf geen krimp. In een kansarme eerste benutte Charleroi optimaal zijn kansen. Iets na het kwartier kon Coosemans nog een poging van Benavente keren, maar in de herneming was Rezaei goed gevolgd, 1-0 voor de thuisclub.

Na de pauze mocht Bandé zijn opwachting maken bij de bezoekers. De topschutter van Malinwa kon het tij niet keren. Charleroi hield eenvoudig stand. Twintig minuten voor affluiten leek de strijd voor Mechelen helemaal verloren. Na een stevige ingreep op Lukebakio kreeg Schoofs eerst geel, maar na een tussenkomst van de videoref mocht hij toch gaan douchen. Verrassend genoeg maakte dat Mechelen sterker. Met tien man was Malinwa plots een pak gevaarlijker. Scoren lukte niet. Vlak voor affluiten klaarde Rezaei de klus. Met zijn tweede van de avond bezorgde hij Charleroi een 2-0 zege. 

Club Brugge onder druk
Door de overwinning nadert Charleroi in de stand tot op drie punten van Club Brugge. De leider komt dit weekend wel nog in actie. Zondag ontvangt Blauw-Zwart Waasland-Beveren. Mechelen blijft derde laatste in de stand. Dit weekend kan het opnieuw de rode lantaarn worden. Dan moet Kortrijk thuis minstens een punt pakken tegen STVV en Eupen moet winnen van Antwerp. 

Lees ookDe videoref werkt dan toch, geel wordt rood in Charleroi