JPL-revelatie werd afgetest bij Anderlecht: Ze boden hem geen contract aan

JPL-revelatie werd afgetest bij Anderlecht: "Ze boden hem geen contract aan"

17-11-2017 19:30

Hassane Bandé is met acht goals medetopschutter in de de Jupiler Pro League. Het zorgde ervoor dat hij op het verlanglijstje van RSC Anderlecht is beland. Nochtans werd de jonge aanvaller in het verleden al eens doorgestuurd bij paars-wit.

"Hij ging in 2015 ook testen bij Anderlecht op voorspraak van Dimitri Mbuyu, de hoofdscout van Anderlecht). Ze vonden Bandé goed, maar boden hem uiteindelijk geen contract aan", vertelde Maiga Bureima, de ontdekker van de aanvaller, aan Het Nieuwsblad.

De man had meteen in de gaten dat Bandé veel potentieel had. "Ik wist meteen dat hij een grote toekomst voor zich had. Hij heeft een neus voor goals en een uitzonderlijke techniek. Ik gaf hem voetbalschoenen, de rest heeft hij zelf gedaan", vervolgde Bureima.

"Hassane is heel timide, maar ook intelligent. Hij observeert veel, slorpt alles in zich op én hij past zich overal snel aan. En hij heeft zoveel doorzettingsvermogen. Het is niet voor niets dat ploegen als Porto en Monaco hem volgden toen hij zestien jaar was."