Vanhaezebrouck houdt zijn sterren scherp: Hij zit nog heel ver van het WK af

Vanhaezebrouck houdt zijn sterren scherp: "Hij zit nog heel ver van het WK af"

17-11-2017 16:22
1

Steeds meer heeft de interlandbreak haar weerslag op het clubvoetbal. Bij RSC Anderlecht bijvoorbeeld zal Henry Onyekuru in de zevende hemel zijn, terwijl Leander Dendoncker meer had verwacht van de voorbije week. Hein Vanhaezebrouck geeft zijn kijk op de zaken.

Onyekuru werd voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg en mag zo hopen op een WK-ticket. Dendoncker daarentegen kwam zowel tegen Mexico (3-3) als tegen Japan (1-0) niet in actie voor de Rode Duivels. Vanhaezebrouck probeert hen beiden scherp te houden.

"De bondscoach heeft keuzes gemaakt. Ik moet mij daar niet mee bemoeien. Hij had 26 spelers opgeroepen, niet iedereen kan spelen. Dat is bij Anderlecht ook zo. Leander is Leander, dat blijft zo. Hij heeft een dag nodig om te wennen aan de kleuren waarin hij speelt en dan geeft hij terug volle gas. Hij is nuchter genoeg om te weten dat hij een goed seizoen moet draaien bij Anderlecht om een selectie af te dwingen", vertelt de coach bij RSCA TV.

"Dat geldt ook voor Henry Onyekuru bijvoorbeeld", vervolgt Vanhaezebrouck. "Hij vierde zijn eerste selectie voor Nigeria. Hij zal hard moeten vechten om erbij te zijn op het WK. Daar zit hij nog heel ver vanaf. Onyekuru heeft ook een heel goed kampioenschap in het shirt van Anderlecht nodig om erbij te zijn."