Voetbalfans opgelet: Belga Sport begint met 'België's mooiste voetbalsprookje'

Voetbalfans opgelet: Belga Sport begint met 'België's mooiste voetbalsprookje'

17-11-2017 15:01
5

We hebben er lang op moeten wachten, maar Belga Sport is er eindelijk weer. Vrijdagavond om 22u45 zendt Play Sports de nieuwe aflevering uit. Het thema van de nieuwe aflevering is 'België's mooiste voetbalsprookje', de overwinning tegen Argentinië op het WK1982.

Het was een moment om nooit te vergeten voor de Belgische voetbalsupporter. Op het WK in 1982 wonnen de Rode Duivels van wereldnatie Argentinië. Die match wordt nog eens herbeleefd door Belga Sport.

Er worden interviews van toen en nu uitgezonden. "Normaal gezien als twee ploegen tegenover elkaar staan, geef je elkaar een 'goeiendag'.", vertelt Luc Millecamps. "Zo verwachte bondscoach Guy Thys een handdruk van de Argentijnse bondscoach bijvoorbeeld, maar die kwam er niet."

"We werden daar echt bekeken, zoals stront. Geen respect, niks! Toen we terug naar de kleedkamer gingen, werd daar over gesproken. Ze dachten dat ze over ons gingen lopen, maar dat gingen we niet toelaten. Toen is er in de kleedkamer 'iets' ontstaan, we gingen eens tonen wie we zijn", vertelt hij.