Voetbalfans opgelet: Belga Sport begint met 'België's mooiste voetbalsprookje'

  Voetbalfans opgelet: Belga Sport begint met 'België's mooiste voetbalsprookje'

  vrijdag 17 november 2017 om 15:01

  We hebben er lang op moeten wachten, maar Belga Sport is er eindelijk weer. Vrijdagavond om 22u45 zendt Play Sports de nieuwe aflevering uit. Het thema van de nieuwe aflevering is 'België's mooiste voetbalsprookje', de overwinning tegen Argentinië op het WK1982.

  Het was een moment om nooit te vergeten voor de Belgische voetbalsupporter. Op het WK in 1982 wonnen de Rode Duivels van wereldnatie Argentinië. Die match wordt nog eens herbeleefd door Belga Sport.

  Er worden interviews van toen en nu uitgezonden. "Normaal gezien als twee ploegen tegenover elkaar staan, geef je elkaar een 'goeiendag'.", vertelt Luc Millecamps. "Zo verwachte bondscoach Guy Thys een handdruk van de Argentijnse bondscoach bijvoorbeeld, maar die kwam er niet."

  "We werden daar echt bekeken, zoals stront. Geen respect, niks! Toen we terug naar de kleedkamer gingen, werd daar over gesproken. Ze dachten dat ze over ons gingen lopen, maar dat gingen we niet toelaten. Toen is er in de kleedkamer 'iets' ontstaan, we gingen eens tonen wie we zijn", vertelt hij.

  Plaats een reactie

  Wolf1986 +1599
  vrijdag 17 november 2017 om 15:40
  Eigenlijk had ik liever die ploeg zien spelen, dan de huidige generatie.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14481
  vrijdag 17 november 2017 om 15:46
  Op wilskracht en mét liefde voor het vaderland. Moest de huidige generatie dezelfde mentaliteit voor de dag leggen, de kans op WK-successen zou meteen een pak groter zijn.
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1599
  vrijdag 17 november 2017 om 16:04
  Dat bedoel ik. Heb ook altijd de indruk dat radja zo ook wel zou zijn.
  Vind ik leuk
  vrijdag 17 november 2017 om 19:25
  Het verschil met de huidige rode duivels....toen was er mengeling van zeer goede spelers (lees sterk technisch sterk) met de "minder begaafden" op dat vlak....die dit compenseerden met inzet.....ideale combinatie dus....Nu ?....vedetten die elk op hun eiland leven....individeel sterk....maar als ploeg....0,0 Het resultaat zal dus in Rusland niet anders zijn....1/4 finales ?....misschien....maar ook het max....
  Vind ik leuk
  wimdevos +344
  zaterdag 18 november 2017 om 12:08
  Vergeet ook niet het tactische vernuft van de kern in Spanje 82 : Vandereycken, Gerets, Meeuws, Coeck, Vercauteren, Plessers, Mommens, Verheyen : die gasten stuurden dus zelf positioneel bij tijdens de match. Zie ik in de huidige kern veel te weinig... Achteraf bleiten dat het niet goed zat... Ja, dat zien wij ook
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Voetbalfans opgelet: Belga Sport begint met 'België's mooiste voetbalsprookje'