Leko verbergt bewondering voor transfertarget van Club Brugge niet: Een topper

Leko verbergt bewondering voor transfertarget van Club Brugge niet: "Een topper"

17-11-2017 14:46
3

Ivan Leko en Club Brugge nemen het zondag op tegen Waasland-Beveren. Het is ook een beetje een strijd tegen Ryota Morioka, de absolute uitblinker van de Waaslanders. Hij speelde zich al in de kijker van Belgische topclubs. Ook Leko is een fan.

De Kroatische coach werd op de persconferentie even gevraagd naar Morioka. Leko lijkt duidelijk wel een grote fan te zijn van de Japanner. "Morioka is echt een topper", vertelt hij. "Hij is een echte nummer tien met heel goede statistieken (zeven doelpunten, acht assists)", aldus Leko.

"Morioka heeft een uitstekende laatste pass en is ook belangrijk voor het collectief. Qua kwaliteit is hij naar mijn mening één van de beste spelers in onze competitie", zegt Leko.

De Japanner werd inmiddels al in verband gebracht met Club Brugge. Wil Leko hem er ook bij? "Het is niet aan mij om dat te zeggen", lacht hij. "Ik vind hem alleszins een hele goede speler. Al is het natuurlijk anders om bij Club Brugge of Anderlecht te spelen dan bij Waasland-Beveren", aldus de coach van Club.