Doorbraak: Club Brugge mag gaan bouwen, maar niet aan stadion

Doorbraak: Club Brugge mag gaan bouwen, maar niet aan stadion

17-11-2017 11:00

Club Brugge droomt al jaren van een gloednieuw stadion, maar daarvan is de eerste steen voorlopig nog niet gelegd. Het oefencentrum in Westkapelle krijgt stilaan wél vorm. Dat zou binnen afzienbare tijd klaar moeten zijn 

Club is niet over één nacht ijs gegaan voor de plannen. Het oefencomplex moet er komen bij sportcentrum Molenhoek in Westkapelle. Het omvat vier oefenvelden, een nieuwbouw met drie verdiepingen, een overdekt kunstgrasveld, fitnesszaal, medische ruimtes, spelershome, restaurant en spelersverblijf met veertig eenpersoonskamers voor de eerste ploeg en een slaapzaal voor de beloften.

Eigenlijk wilde Club begin dit jaar al beginnen bouwen, maar de administratie raakte niet rond. Kris Demeyere, scherpen van Ruimtelijke Ordening, weet dat dat nu wel in orde is. "Ten eerste was het wachten op een plan van de provincie, dat vertraging heeft opgelopen maar intussen wel definitief goedgekeurd is. Ten tweede moest nog een deel van de nodige gronden verworven worden en ook dat is inmiddels gebeurd. Nu staat niets de aanvraag voor de bouwvergunning nog in de weg", vertelt die in Het Nieuwsblad. Zonder onvoorziene omstandigheden kan Club Brugge begin 2018 starten met bouwen."

Ook bij Club Brugge is er nu meer dan ooit hoop. "We mikken, zonder vooruit te lopen op de feiten, op opening voor de start van het seizoen 2019-2020. Deze verhuizing heeft geen impact op de verdere aanwezigheid in Jan Breydel. De vrijgekomen velden zijn zeer welkom voor training en wedstrijden van onze jeugdploegen", aldus woordvoerder Kirsten Willem.