Zoekt Martinez het binnenkort bij Club? Ik denk na over de Rode Duivels

Zoekt Martinez het binnenkort bij Club? "Ik denk na over de Rode Duivels"

17-11-2017 09:52
9

Dion Cools is één van de uitblinkers bij de Belgische beloften en ook stilaan bij Club Brugge aan het worden. De rechterflank floreert in het nieuwe systeem van Ivan Leko. Levert dat hem ook een plek bij de Rode Duivels op?

"De Rode Duivels? Ik denk erover na, het zou mooi zijn om dat te kunnen ambiëren na deze campagne met de beloften. Het systeem van Martínez is mij in ieder geval op het lijf geschreven, maar je weet niet wat er tegen die tijd zal gebeuren", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De rechtsachter heeft nog een andere optie. Cools is namelijk ook Maleisiër en kan voor dat land kiezen. "Als de Rode Duivels op een gegeven moment geen optie meer zijn, dan is Maleisië dat misschien wel", zegt hij.

Maleisië
"Wat Maleisië betreft, heb ik nu al even niets meer gehoord. Ik denk dat ze wel begrijpen dat ik met de nationale beloften en Club Brugge bezig ben. In maart en oktober spelen we met de U21 enkele beslissende kwalificatiematchen voor het EK, terwijl ook de Olympische Spelen in 2020 een doel zijn."

"Maleisië speelt niet eens voor een plaatsje op het WK, maar enkel lokaal in Zuid-Oost-Azië. Dat is niet echt een uitdaging", besluit hij.